Ozzy Osbourne zlanařil na nové album kytarovou extratřídu včetně Claptona a Iommiho

07.10.2021 14:15 - Jiří V. Matýsek | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

O tom, že Ozzy Osbourne, navzdory svým zdravotním problémům, kutí novou desku, se mluví už delší dobu. O tom, kdy a v jaké podobě nástupce "Ordinary Man" vyjde, se zatím zarytě mlčí. Bývalý zpěvák Black Sabbath nicméně poodhalil roušku tajemství, když ve svém pořadu na Sirius XM oznámil, že na nahrávce bude hostovat kytarová extratřída.

A vzápětí přidal hned čtyři výrazná jména. Svým uměním totiž na album přispěli Eric Clapton a Jeff Beck a rovněž také dva Osbournovi bývalí spoluhráči: Tony Iommi z Black Sabbath a dlouholetý kytarista Zakk Wylde. V tuto chvíli jsou známé pouze detaily týkající se Claptonova příspěvku. Jeho kytarové sólo zpěvák označil za "velmi dobré" a dodal: "V části textu se mluvilo o Ježíšovi a Eric si tím nebyl úplně jistý. Nakonec to ale dopadlo velice dobře."

Kytarové hvězdy tak doplňují již ohlášenou sestavu - základ rytmické sekce tvoří Chad Smith (z Red Hot Chili Peppers), Taylor Hawkins (z Foo Fighters) a Robert Trujilo (z Metalliky, bývalý člen Osbournova doprovodného bandu). Pohled na lidi zapojené do projektu napovídá, že se Ozzy tentokrát vydává cestou klasičtěji střiženého rockového počinu. Zatím se totiž ani nespekuluje o moderních umělcích typu Post Malone nebo Travis Scott, kteří se podíleli na předchozí řadovce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY