Olympic v klipu "Pádím" potvrzuje nastolený tvrdší trend

06.10.2021 11:38 - Milan Menčík | foto: Michal Matyáš

Málokteré slavné kapele či interpretovi se tak nedaří v oboru klipů jako pánům z Olympicu. Ti mají na svém kontě za téměř šedesát let hraní spoustu hitů, ale snad ani jedno video, které by se dalo nazvat ikonickým. S posledním albem "Kaťata" se rozhodli nejen osvěžit hudební styl, ale udělat průlom i v obrazové podobě svých skladeb.

V případě "Pálím tvář" se dočkali různorodých ohlasů a možná i ty zapříčinily, že tentokrát natočí videa i k dalším písním. Jako druhý přišel na řadu song "Nemám páru" a nyní "Pádím". V textu, který pro skupinu napsal Aleš Brichta, frontman zmiňuje svou největší současnou obavu: "Pořád něco doháním a vstávám časně ráno / Šíleně mě děsí fakt, že zbývá času málo."

Muzikantům to šlape neuvěřitelně, ostřejší styl omlazené sestavě sluší a zlatá deska za víc než půlmilionovou tržbu z posledního alba "Kaťata" ukazuje, že ani na prahu šedesátky ještě Olympic neřekl poslední slovo. Navíc už začíná pomalu chystat novou desku, Petr Janda zase připravuje svou třetí sólovku, a komu by to bylo málo a raději vzpomíná, může sáhnout po aktuální reedici alba "Jedeme, jedeme".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY