Zasnění Kings Of Convenience přijedou na Colours Of Ostrava 2022. Představí nové album

01.10.2021 09:01 - Tisková zpráva | foto: archiv Kings Of Convenience

Kultovní norská indie-folk-popová dvojice Kings Of Convenience se stává další hvězdou festivalu Colours of Ostrava 2022. V areálu Dolních Vítkovic představí své letošní nové album "Peace or Love", které pokračuje ve stylu, díky kterému formaci milují miliony fanoušků - jemné, zasněné a působivé písně s nádechem bossa novy připomínající Simona a Garfunkela.

Od roku 1999 se Erlend Øye a Eirik Glambek Bøe postupně stali monumenty nevědomé revoluce, o které nepředpokládali, že by mohla nastat. Tedy že z intimní jednoduchosti lze vykřesat neodolatelně osvěžující požitek celosvětového dopadu. "Nějak cítíme, že nevíme, co vlastně děláme. Tato nevědomost je klíčem k vytvoření něčeho většího, než jsme my. Tento pocit, že nevíme, čeho chceme vlastně dosáhnout, je důležitý. Díky němu někdy narazíme na něco magického nebo unikátního," tvrdí o sobě Norové.

Ačkoliv letošní album "Peace or Love" zní i přes hostování kanadské písničkářky Feist a s přidanými houslemi skoro stejně jako ta předešlá, nikomu z fanoušků to nevadí, ani za cenu toho, že si na něho museli počkat dvanáct let. "Je pro nás stále těžší skládat tak, aby to znělo jednoduše," řekl Erlend Øye. Přiznává, že album během pěti uplynulých let několikrát přetáčeli, aby jemné písničky, v nichž se sympatická sentimentálnost střídá s melancholií, odpovídaly jejich představám. "V životě je více vzrušující, když se děje něco, co vámi otřese. Vy to ale převedete do hudby, která je pozitivní a potvrzující. Album určitě ty chvíle 'poslechněte si moji bolest' má. Většinu času ale jde o pozitivní atmosféru, protože život je o všech druzích emocí."

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 13. do 16. července 2022 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic. K již potvrzeným zahraničním jménům patří The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP, Wardruna, Princess Nokia, Meduza, Bakermat, Hiromi a řada dalších. Vedle zahraničních i domácích kapel nabídne festival tradičně na mnoha pódiích bohatý doprovodný program - mezinárodní fórum Meltingpot, divadla, workshopy, filmy či výtvarné instalace. Čtyřdenní vstupenky na rok 2022 jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu. Více informací naleznete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY