Ghost jsou zpět. Skladbu "Hunter's Moon" ze soundtracku k filmu "Halloween zabíjí" doprovází duchařský klip

04.10.2021 19:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / Musicserver.cz

Náznaky toho, že se v táboře milovaných i nenáviděných dark-pop-rockerů Ghost něco děje, jsou tu už nějakou dobu. Netrpělivé čekání na nástupce alba "Prequelle" je nyní alespoň trochu zkráceno zbrusu novou písní. Jmenuje se "Hunter's Moon" a vyjde na limitovaném oranžovém singlu, hlavně ale zazní ve filmu "Halloween Kills", nejnovějším pokračování populární hororové série.

Novou, svižnou skladbu, která spojuje všechny zásadní atributy projektu švédského muzikanta Tobiase Forge - tedy okultní atmosféru, výrazné až popové melodie, hardrockový švih i jistou pompéznost -, doprovází i patřičně duchařský klip. Spojují se v něm dvě linie: nenápadné odkazy na výše jmenovanou hororovou sérii s oblíbeným, postupným odhalováním nové inkarnace frontmana vystupujícího pod přezdívkou Papa Emeritus. Každá z desek představuje novou podobu této maskované postavy a nové video je dalším střípkem do mozaiky nové studiovky.

Nad tím, kdy vyjde a co od ní očekávat, stále visejí otazníky. Dá se ale předpokládat, že už by to nemělo trvat dlouho.

Fanoušky též nedávno potěšil příspěvek Švédů na výroční kompilaci "The Blacklist" vydané při příležitosti 30. výročí černého alba kapely Metallica. Svým specifickým způsobem uchopili hitovou skladbu "Enter Sandman". Najdete ji hned pod čerstvým songem níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY