Depeche Mode představí snímek "101" v remasterované HD kvalitě

30.09.2021 18:39 - Dan Hájek | foto: Mute

V předvánoční nákupní horečce se připomenou i Depeche Mode. Nebude to však, jak by si většina fanoušků přála, s novou deskou, ale s oprášeným letitým filmem "101". Dokument natočila trojice D. A. Pennebaker, Chris Hegedus a David Dawkins a přibližuje závěr turné k desce "Music For The Masses", konkrétně koncert v Rose Bowl v kalifornské Pasadeně 18. června 1988. Poprvé se tak objeví v HD kvalitě na Blu-ray nosičích - k výběru bude obsáhlý pětidiskový box nebo jen osamocený Blu-ray.

Snímek prošel důkladným 4K skenováním, vyčištěním prošlo každé okénko filmového pásu. Tento master se na UHD disku neobjeví, pokud však sáhnete po zmíněném výpravném boxu, budete si jej moci stáhnout pomocí přiloženého download kódu. Samotný Blu-ray přinese dokument a plnohodnotný koncert, které již dříve vyšly na DVD. Nabídne však i čtyři bonusy, mezi nimiž budou i dříve neuvedené koncertní verze skladeb "A Question of Lust", "Sacred" a "Something To Do". Posledním střípkem pak bude původní videoklip k songu "Everything Counts", který tehdy provázel tento živák coby vydaný singl. Na ten se můžete podívat níže.

V boxu dále budou dvě DVD (přesně ta, která vyšla na edici z roku 2003) a dvě CD s kompletním koncertem z Pasadeny. Dále bude přiložena velkoformátová replika původního plakátu oznamující americké uvedení tohoto filmu a dva booklety. Tím prvním bude 48stránkové ohlédnutí mapující onen kalifornský večer v podobě jakéhosi deníku. Druhá, šestnáctistránková publikace přinese fotografickou sérii zaznamenanou objektivem Antona Corbijna.

Legendární "Sto jednička" dokumentuje zlomový milník v kariéře Depeche Mode a jejich velmi sevřenou sounáležitost s fanoušky, úplně dole si můžete pustit i původní trailer. Dodejme, že obě varianty "101" vycházejí v pátek 3. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY