Bowieho Box "Brilliant Adventure" nabídne i nevydané album "Toy"

01.10.2021 13:09 - Ondřej Kocáb | foto: David Bowie

Parlophone Records/ISO Records ohlašují pokračování reedicí kompletního katalogu Davida Bowieho. V pořádí pátým boxem skládajícím se převážně ze studiových alb bude "Briliant Adventure", jenž bude mapovat devadesátá léta. Naváže tak na kolekce "Five Years" (1969-1973), "Who Can I Be Now?" (1974-1976), "A New Career In A New Town" (1977-1982) a "Loving The Alien" (1983-1988).

Aktuální krabice je nazvaná podle instrumentální skladby z desky "Hours". Jejím obsahem budou dost možná vůbec nejexperimentálnější kousky Bowieho diskografie - "Black Tie White Noise", "The Buddha Of Suburbia" (první vinylové vydání vůbec), "1.Outside", "Earthling" a "Hours". Kromě nich se v boxu objeví také živák "Live at BBC Radio Theatre" z června roku 2000. Raritou pak bude album "Toy", které doposud nebylo oficiálně vydáno, a kompilace remixů, soundtrackové hudby a alternativních verzí "RE:CALL 5".

Součástí balíčků bude také 84stránková kniha, obsahující z většiny nepublikované fotografie od Nicka Knighta, Johna Scarisbricka nebo Niny Schultz Terner či poznámky od producentů a spolupracovníků, jako byli Brian Eno, Neil Rodgers nebo Reeves Gabrels. Vydání je naplánované na 26. listopadu letošního roku. Dále společnost oznámila také speciální "Toy Box", jenž vyjde 7. ledna, den před Bowieho narozeninami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY