Olympic křtí album "Kaťata" a vydává reedici desky "Jedeme, jedeme"

28.09.2021 10:26 - Milan Menčík | foto: Alan Pajer

Olympic jede v současné době na několika frontách: Petr Janda ke svým osmdesátinám natáčí třetí sólové album a zároveň se svojí domovskou formací chystá k šedesáti letům existence novou studiovku. A po jedenácti měsících od vydání pokřtí tu aktuální, "Kaťata". Stane se tak 30. září v Paláci Akropolis. Vstupenky jsou k mání v sítích GoOut nebo Ticketstream.

Olympic - Jedeme, jedeme
© Supraphon
"Na naší dlouhé plavbě v rockovém moři jsme poměrně hodně otočili kormidlem a po roce čekání na příhodnou dobu se nám už konečně podaří pokřtít dnes už téměř dospělé dítě v podobě desky 'Kaťata'," říká frontman Petr Janda. Právě na tomhle koncertu skupina představí už třetí videoklip ze zmíněné nahrávky, tentokrát ke skladbě "Pádím".

Zároveň ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon pokračuje v reedicích klasických olympických alb. Tak nějak mimo časovou osu vyšly loni "Prázdniny na Zemi", důvodem však bylo kulaté čtyřicáté jubileum. Letos už se znovu vracíme k časové posloupnosti a po prvních dvou patrně nejklasičtějších řadovkách "Želva" a "Pták Rosomák" přichází na řadu "Jedeme, jedeme". Producent Supraphonu Karel Deniš k tomuto vydání říká: "Rekonstrukce rozkládacího zabalení byla tentokrát mimořádně složitá, neboť výchozí fotky při šťáře zabavila StB. Překvapením bude vinylový zvuk, letos nově pořízený z původních pásů. Výborným doplňkem je osm bonusů na CD, nabízejících alternativní i koncertní verze. Do ultimátní podoby olympických albových reedic posunuje i toto vydání rozsáhlá ediční poznámka O. Zámostného."

Kolekce vychází v několika formátech - digitálně, na LP i na CD. Objednat si ji lze zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY