Eric Clapton připravil akustické album "Lady In The Balcony: Lockdown Sessions"

29.09.2021 07:38 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Akustický živák "MTV Unplugged" se stal jednou z komerčně nejúspěšnějších desek britského blues-rockového kytaristy a zpěváka Erica Claptona. Nyní v podobném duchu připravil album "Lady In The Balcony: Lockdown Sessions". Vyjde jako DVD/Blu-ray, 4K UHD Blu-ray, 2LP, CD (a v kombinacích těchto nosičů) 12. listopadu. Samozřejmostí jsou i digitální formáty a streamovací služby.

Projekt podnítilo zrušení koncertní série plánované na květen 2021 do londýnské Royal Albert Hall. Clapton s kapelou proto odjel do venkovského domu v západním Sussexu v Anglii a zde společně natočili z většiny akustický set. Sami, bez diváků, pouze pro kamery. Do setlistu o sedmnácti položkách se propracovaly nové verze klasik jako "After Midnight" (na tuhle píseň se můžete mrknout v ukázce níže), "Tears In Heaven" či "Layla" a doplnily je bluesové standardy nebo dvě skladby od Fleetwood Mac z doby, kdy v jejich čele stál Peter Green.

Eric Clapton patří k hlasitým kritikům vakcíny proti nemoci covid-19 a v létě prohlásil, že nebude hrát nikde, kde bude vstup podmíněn potvrzením o očkování. Toto předsevzetí ale vzalo docela rychle zasvé, 18. září totiž odehrál vystoupení v New Orleans, na které byly vyžadovány zmíněné potvrzení nebo negativní test. A další takové akce kytaristu čekají. Tak třeba nakonec přece jen dorazí i do Prahy. Jeho koncert je zatím naplánován na květen příštího roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY