Dokument "Britney vs Spears" odhalí tajemná zákoutí boje zpěvačky o vlastní svobodu

25.09.2021 13:27 - Kateřina Drgová | foto: Dennis Van Tine

Fanoušci Britney Spears se zanedlouho dočkají dokumentu o dlouho se táhnoucím případu opatrovnictví mezi zpěvačkou a jejím otcem. Světem se šířily informace ohledně toho, že devětatřicetiletá popstar nemůže sama za sebe rozhodovat, a nemá dokonce přístup ke svým vlastním financím.

Společnost Netflix nedávno zveřejnila trailer, který interpretka otevírá slovy: "Chci svůj život zpátky." Celý vizuál, který poodhalí zákulisí případu, se na obrazovkách objeví již 28. září.

"Svět zná Britney Spears jako umělkyni a světovou hvězdu. V posledních letech však všechny tyto pojmy zastínil její soudní spor o opatrovnictví. 'Britney vs Spears' přináší výbušné vyprávění o životě a jejím veřejném i soukromém hledání svobody. Díky dlouholeté investigativní práci, exkluzivním rozhovorům a novým zjištěním tento celovečerní film vypráví detailní příběh popové hvězdy od nenápadné dívenky k ženě, lapené v pasti slávy a jejího vlastního právního postavení," doplňuje oficiální popis.

Projekt pod taktovkou režisérky Erin Lee Carr a novinářky Jenny Eliscu vznikal přibližně půl roku. Maximum informací se autorky snažily získat pomocí rozhovorů s bývalými zpěvaččinými zaměstnanci a právníky. Výsledek částečně navazuje na dokument "Framing Britney Spears", se kterým, rovněž letos, přišel deník The New York Times a u nás si ho s českým dabingem pod názvem "Osvoboďte Britney Spears" můžete pustit na Voyo. Ten připomenul celé její působení již od útlého věku. Nový počin se primárně zaměří na asi nejdiskutovanější soudní případ současného světa pop music.

Že je život Britney pod drobnohledem, dokazuje i další dokument. Ten v pátek 24. září poměrně neočekávaně a bez předchozího upozornění, pravděpodobně jako důsledek oznámení filmu od Netflixu, na obrazovky vypustila americká televize FX společně se streamovací platformou Hulu. Jejich dokument nese název "Controlling Britney Spears".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY