Bad Jokers's Cream odhodili v "Be Alive" rockový sound devadesátek

27.09.2021 15:09 - Hana Bukáčková | foto: Bad Joker's Cream

Ostravská kapela Bad Joker's Cream pracuje na novém albu "Pink World", jehož finalizace se ovšem kvůli personálním změnám trochu protáhla. Ještě než představí výsledek, přichází se singlem "Be Alive", který se dočkal i videoklipového zpracování a zároveň na připravovanou desku láká.

Je slyšet, že skupina prošla i zvukovými změnami - zbavila se nádechu glam rocku z devadesátek a zní moderněji. Uvidíme, zda jí to vydrží i na zbytku nahrávky.

Při zhlédnutí klipu se mi chtělo říct kultovní hlášku: "Foreste, běž!" Hlavní hrdina totiž běží naproti své milé navzdory všem překážkám, až by se dalo říci, že "láska hory přenáší". Natáčelo se během jednoho dne v Brně za přítomnosti asi 40 lidí pod vedením tvůrčího dua Jindry Vrágy (scénárista a režisér) a Daniela Bielčíka (hlavní kameraman). Jak autoři klipu prozradili, chtěli vytvořit něco, co by bylo originální a kvalitou se přiblížilo zahraniční hudební produkci, proto se ve snímku objevují například postavy Golema, slepé baletky, zombíků, ninjů nebo Predátora.

Je to svěží dílko s nádechem vzpomínky na dnes již kultovní My Chemical Romance, jak hudebně, tak vizuálně, ale na tom není nic špatného. Klip rozhodně nenudí, přitom je úplně jednoduchý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY