Premiéra: Tolstoys v klipu k songu "Skin Hunger" volají po soudržnosti

22.09.2021 10:00 - Dan Hájek | foto: Samuel Alexander Petráš

Tolstoys zatím plní své předsevzetí natočit ke každé písni z chystané studiovky "Mirror Me" videoklip, přičemž za tímto účelem oslovují mladé talenty napříč uměleckou scénou. Třetím střípkem do této mozaiky je lehce hypnotická kompozice "Skin Hunger (We Are Human Beings)".

Skladba je postavena na vícehlasech a na zvuku tradičních dřevěných píšťal, tempo však udává basový syntezátor. Zároveň je nepřeslechnutá jakási aura magie a mystičnosti - album se nahrávalo v Nízkých Tatrách a do témat se vtěsnaly i zdejší báchorky.

"V refrénu sborově zpíváme: 'We are human beings.' Chceme tím symbolizovat silné pouto mezi lidmi a přirozenou soudržnost lidského pokolení. Chlad, odměřenost a bezkontaktnost dnešní 'screen society' je v kontrastu s kmenovým životem přirozeným pro druh homo sapiens. Všichni jsme lidské bytosti, bez ohledu na naše barvy, orientaci a další odlišnosti jsme součástí jednoho kmene," dodává Ela Tolstova.

Doprovodný snímek tentokráte natočila dvojice Peter Podolský a Tereza Smetanová, aktuálně studenti katedry dokumentární režie na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Své dílo pojali jako párty kamarádů na břehu jezera. Všichni aktéři však mají nasazeny masky zvířat, jež byly pradávnými symboly lidské živelnosti a animálnosti. Stop-motion snímek byl natočen na digitální kameru a fotoaparát a následně upraven pomocí techniky pixilace (přenesení na klasický analogový film v módu frame by frame).

Připomeňme, že deska "Mirror Me" vzniká pod producentským dohledem dvojice Drew Deal a Zino Mikorey a vyjde 22. února u Slnko Records. Tolstoys z ní doposud představili vizuální podoby songů "Chýbanie" a "Describe My Name".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY