Členové Jane's Addiction a Foo Fighters představili novou kapelu NHC

19.09.2021 11:53 - Ondřej Kocáb | foto: Ross Halfin a John Troxell

Kytarista Dave Navarro, zpěvák a bubeník Taylor Hawkins a basák Chris Chaney dali dohromady novou formaci a ihned po oznámení k fanouškům vyslali první dvě skladby. Skupina se jmenuje NHC, což odkazuje k příjmení jednotlivých členů - Navarro, Hawkins a Chaney. Třetí zmíněný hraje poslední dekádu právě s Jane's Addiction, byl však i součástí dalšího Hawkinsova vedlejšího projektu The Coattail Riders a již v 90. letech si spolu zahráli v doprovodné kapele Alanis Morissette.

V prvních rozhovorech označil Hawkins Navarra za nejlepšího kytaristu alternativního rocku a svěřil se, že tímto seskupením se mu splnil další ze snů. Navarro naopak prozradil, že NHC bylo probuzením všeho, co na hudbě a hraní miloval. Jejich první vystoupení je naplánované již na 2. říjen v rámci kalifornského Ohana Fest Encore, podle hudebníků však bude následovat "spousta dalších termínů".

První ochutnávkou ze společné tvorby je pecka "Feed The Cruel". Přímočarý song nabízí díky videoklipu z režie Todda Newmana pohled do zákulisí a dokazuje, že mezi třemi rockovými veterány okamžitě vznikla chemie. Druhou písní je sentimentální "Better Move On" a pro porovnání nám nabízí Taylora Hawkinse v naprosto odlišné hlasové poloze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY