Český slavík po čtyřech letech znovu vzlétne

14.09.2021 09:32 - Josef Martínek | foto: Karel Gott Agency

Když před čtyřmi lety pořadatelé Českého slavíka oznámili dočasné pozastavení ankety, nejspíš už málokdo předpokládal, že se hlasování o nejpopulárnější domácí interprety někdy vrátí. Poslední ročníky totiž provázela řada kontroverzí, včetně diskvalifikace rappera Řezníka v kategorii Hvězda internetu nebo odebrání části bodů skupině Ortel.

Letos však Slavík vstoupí do třiadvacátého ročníku své novodobé existence. Pod svá křídla si ho vzal matematik a sociální reformátor Karel Janeček. "Jsem velmi rád, že mohu pomoci naší hudební scéně, stíhané excesivními až neracionálními restrikcemi a přispět k renesanci největší české hudební ankety, jejíž název vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak," uvedl.

Český Slavík
© facebook interpreta
Slibuje, že dojde k některým změnám. "Spravedlivé hlasování podle hlasovací metody D21 umožní lidem lépe vyjádřit své preference a přináší tak férové a sjednocující výsledky soutěže, kterou považuji za rodinné stříbro české i československé populární hudby," nastiňuje.

Za znovuzrozením slavičí tradice stojí vedle Janečka, který získal většinový podíl v pořádající agentuře, také producent Jakub Horák. Ten post ředitele ankety převzal po Jaroslavu Těšínském, jenž však bude i nadále čestným ředitelem Slavíka a zůstává s novými tvůrci v úzkém kontaktu.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční ve druhé polovině listopadu na obrazovkách TV Nova. Podrobnosti o tom, jakou formou budou fanoušci hlasovat, zveřejní organizátoři na tiskové konferenci 21. září. Právě v tento den letošní klání popularity - nazvané Český slavík 21 - odstartuje.

Připomeňme, že posledními vítězi ankety se v roce 2017 stali Kabát, Lucie Bílá a Karel Gott. Právě otázka, kdo (a zda vůbec někdo) nahradí v kategorii zpěváků na trůnu vítěze dvaačtyřiceti zlatých slavíků, který již od roku 2019 není mezi námi, bude pro diváky pravděpodobně tou nejlákavější.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY