Vojtěch Drahokoupil překvapuje: v "Co víc si přát" vsadil na gospel

16.09.2021 10:16 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Mahdal

Vojtěch Drahokoupil dříve vystupoval jako Vojta D, nyní se představuje celým jménem. Jako by tak chtěl dát vědět světu, že dospěl. Přichází se singlem "Co víc si přát", na kterém se autorsky podílel a který se vymyká od jeho předchozí tvorby. K tomu mu pomohl i hudební supervizor Jiří Vidasov, který s ním spolupracuje rovněž na připravované desce.

"Song je cílený pro všechny ty, kteří cítí v životě, že je třeba něco trápí a přitom neví, co to je. I já jsem tyto strasti osobně prožil, prošel jsem si psychickými problémy, které vyústily v to, že jsem zjistil, že žít tady a teď a žít bez strachu z budoucnosti je ten klíč," svěřuje se mladý zpěvák, kterého mnozí znají i z muzikálového či televizního působení v show Tvoje tvář má známý hlas. Píseň má být zároveň jakýmsi pohlazením, abychom věděli, že nejsme sami, abychom zapomněli na svoje každodenní strasti a opět se nadechli k radostnému žití.

O cestě songu nás informuje krátký dokument na muzikantově YouTube kanálu. Dle jeho slov by nás snímek měl "chytnout za srdce, osvobodit a ukázat z nás to nejlepší". K tomu má dopomoci i povznášející gospelový sound. Skladbu doprovází klip z režie Jakuba Mahdala. Natáčení probíhalo v prostorách smíchovského kostela Gabriel Loci.

Vojtovu tvorbu jsem nikdy nevyhledávala, jeho hlas mi přijde sice sametový, ale nevýrazný. Tato písnička se mu ovšem povedla. Vykročil ze své komfortní zóny, vsadil na kartu, se kterou se v Česku moc nehraje. A jak se říká, štěstí přeje odvážným (a připraveným). Co víc si přát? Asi aby jeho kariéra nadále směřovala tímto směrem...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY