Ed Sheeran a Nik Tendo drží vedení v českých hitparádách, Lorde s novou deskou neuspěla

02.09.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Milion+

Domácí žebříčky nehlásí se začátkem nového školního roku žádné převratné změny. Ed Sheeran triumfuje v rádiích s "Bad Habits" už potřetí, v albové hitparádě přidává dokonce čtvrtý vavřín v řadě rapper Nik Tendo s ípíčkem "Jsem v pohodě, sem v prdeli.". Hodně za očekáváním naopak zůstala třetí řadovka Lorde.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Roztančená hitovka "Bad Habits" sice fanoušky Eda Sheerana rozdělila na dva tábory, svou službu - upozornit na zpěvákovo říjnové nové album - však plní perfektně. V našich rádiích se už třetí týden po sobě pyšní pozicí nejhranější skladby. Ještě impozantnější je její výsledkový přehled v Británii - devět týdnů, devět prvenství. Deska "=" bude k mání od 29. října.

OneRepublic svou novou studiovku vydali koncem srpna, jmenuje se "Human" a obsahuje i písničku "Run", která v éteru zůstává na druhém místě. Celkově jde o pátý singl ze zmíněné nahrávky, kapela totiž ochutnávky postupně zveřejňovala už od roku 2019. Aktuálně uvedla (i s videoklipem) kousek "Someday".

Žádná změna se nekoná ani na dalších příčkách první pětky. Obsadili je Coldplay s "Higher Power", Jelen zásluhou songu "Ještě jednu noc" a Lost Frequencies díky "Rise".

Ikonku šipky značící pohyb najdeme v top ten jen u dvou skladeb. Šestý Marek Ztracený získal se singlem "Moje milá" jedno místo k dobru, Dua Lipa si s "Love Again" polepšila o devět pozic na současnou sedmičku. Nelze si nevšimnout toho, jak její album "Future Nostalgia" zůstává i po roce a půl od vydání stále aktuální, a to nejen v našich žebříčcích, ale i v těch světových.

Z novinek to nejlépe dotáhla ta od The Weeknda. Kanadský zpěvák zamířil s disco-popovým singlem "Take My Breath" ohlašujícím jeho chystanou pátou řadovku na jednačtyřicátou řádku. Číslo čtyřicet šest náleží zremixované verzi medley známých hitů "Over The Rainbow/Wonderful World" od již zesnulého Israela Kamakawiwoʻoleho. O novou podobu se postarali Robin Schulz a Alle Farben.

Francouzský DJ Hugel začíná s "Back To Life" jako padesátý čtvrtý a poslední novinku mají na svědomí padesátí devátí Nessa Barrett a Jxdn s "la di die".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. OneRepublic - Run
  3. Coldplay - Higher Power
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. Lost Frequencies - Rise
  6. Marek Ztracený - Moje milá
  7. Dua Lipa - Love Again
  8. Mirai - Volám
  9. O5 a Radeček - Bra3
  10. Kryštof - Halywůd


Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
© Milion+
ALBA - Také na čele albového žebříčku se toho stalo jen velmi málo. Nik Tendo se tedy může radovat z už čtvrtého triumfu svého osmitrackového počinu "Jsem v pohodě, sem v prdeli.".

V krasojízdě pokračuje i Olivia Rodrigo, jejíž "Sour" zůstává na stříbrné příčce. V USA a Velké Británii se debut osmnáctileté zpěvačky po vydání vinylové edice dokonce znovu vyšvihl do čela.

Třetí místo neuhájila Billie Eilish, která si s "Happier Than Ever" pohoršila na šestku. Na definitivní závěry je ještě brzy, avšak i vývoj v zahraničních žebříčcích naznačuje, že její druhá studiovka si v porovnání s oceňovaným debutem zatím vede hůře.

Co se českého trhu týče, stálicí je zcela jistě loňský titul "Barvy" Viktora Sheena. Ten se po nějakém čase opět podíval na stupně vítězů, konkrétně na trojku. Za ním následují Måneskin s "Teatro d'Ira - Vol. I" a Robin Zoot s "Robby Trouble".

Až na šedesátém osmém řádku odstartovala Lorde. Novozélandská zpěvačka se svou třetí řadovkou "Solar Power" ani zdaleka nenavázala na svého času bronzový výsledek čtyři roky staré nahrávky "Melodrama". Možná na tom má podíl fakt, že fyzicky desku - prý z ekologických důvodů - nevydala na CD, ale jen ve speciálním hudebním boxu a na vinylu. Anebo se zdejší posluchači shodují s názory mnohých zahraničních kritiků, kteří novinku označují za zatím nejslabší počin čtyřiadvacetileté interpretky.

Druhá a poslední novinka se usídlila na osmdesáté první příčce. Jde o páté album jihočeské folkové kapely s názvem na poslední rok a půl příznačným - Epydemye. Jmenuje se "Prosklený nebe" a držitelé žánrového Anděla ho zčásti připravovali v neratovském kostele v Orlických horách.

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  2. Olivia Rodrigo - Sour
  3. Viktor Sheen - Barvy
  4. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  5. Robin Zoot - Robby Trouble
  6. Billie Eilish - Happier Than Ever
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Ektor - Original
  10. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY