Terezie Vodička Kovalová ON AIR: V klasice je moje známé jméno spíš přítěž

31.08.2021 15:28 - Spolupracovník redakce | foto: ON AIR

Původem ostravská violoncellistka je jedním z mála domácích hudebníků a hudebnic, kterým se úspěšně daří překračovat hranice hudebních stylů a žánrů. Od klasiky přes alternativu, indie pop a rock až k hip hopu se Terezie Vodička Kovalová pohybuje zcela plynule a jen za poslední léta spolupracovala s hudebníky jako Lenny, Paulie Garand, Vladimír Mišík, Zvíře jménem Podzim, Vladivojna La Chia nebo projekt Vivaldianno. Kromě toho je však i polovinou momentálně neaktivního dua Calm Season a v současné době připravuje i svoje první sólové album. Terezie, vedle toho, že je jedním z nejznámějších cellistů v Česku, je ale také pedagožkou vyučující na tento nástroj. A sama už prý začíná mít radost ze svých prvních odchovanců.

Jak se jí daří udržet v hlavě hudbu k tolika projektům současně? Proč už po kariéře opravdu vrcholového virtuóza dávno netouží? A proč si musí do letadla kupovat letenku i pro svůj nástroj? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY