Taylor - prémiové kytary z Kalifornie

27.08.2021 11:26 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Značka Taylor platí na trhu s hudebními nástroji za absolutní špičku. Věnuje se výrobě akustických a pololubových elektrických kytar a mezi kytaristy se těší veliké oblibě pro ohromující zvuk a zpracování svých nástrojů napříč celou produktovou nabídkou.

Příběh značky Taylor začal v roce 1972 v americkém státě Kalifornie. V obchodě s hudebními nástroji zvaném American Dream se jako kolegové sešli Bob Taylor a Kurt Listug, kteří později obchod od tehdejšího majitele odkoupili. Zde se od roku 1974 společně začali věnovat výrobě akustických kytar pod označením Westland Music Company. Logo Taylor v podobě, v jaké jej známe dnes, vzniklo v té době ve snaze vymyslet obchodní známku, která vizuálně nejlépe sedne na headstock akustické kytary. Technické dovednosti a smysl pro inovaci Boba Taylora v kombinaci s obchodním duchem Kurta Listuga umožnily nově vzniklé značce vyrůst v celosvětově uznávaného výrobce hudebních nástrojů na nejvyšší úrovni.

Kytary Taylor
© kytary.cz
Taylor svou nabídkou akustických kytar oslovuje především pokročilejší hráče a profesionální kytaristy, kterým má vskutku co nabídnout. Vedle řady technických inovací využívá pro výrobu prémiové materiály, s jejichž kombinací hojně experimentuje. Vznikají tak luxusní nástroje s originálním designem, ale především s dokonalým zvukem. Pro tyto vlastnosti si kytary z dílen Taylor získaly uznání a oblibu řady známých hudebníků jako jsou Taylor Swift, Prince, John Petrucci, Jason Mraz a dlouhá řada dalších.

Dnes má společnost Taylor okolo sedmi set zaměstnanců a jeho produkce je rozdělena mezi dvě pobočky. Původní továrna sídlí v El Cajon v Kalifornii, novější pak v mexickém městě Tecate, kde je výroba zaměřena na cenově dostupnější kytary a na přepravní kufry. K tuzemským kytaristům se kytary Taylor dostávají prostřednictvím prodejny hudebních nástrojů Kytary.cz, kde kvalitu a skvělý zvuk těchto instrumentů můžete vyzkoušet i vy.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY