Aerosmith odhalí archivní kousky a další doposud nevydaný materiál

28.08.2021 11:31 - Ondřej Kocáb | foto: Universal Music

Legendární Aerosmith se dohodli s Universal Music na nové smlouvě, v rámci které pod toto vydavatelství přesunuli kompletní archiv. Díky tomu se fanoušci dostanou k dosud nevydaným skladbám, fotkám, videozáznamům a pamětem jednotlivých členů. UMG bude odteď distributorem všech oficiálních audiovizuálních projektů a zboží, a nahradí tak labely Columbia Records či Geffen, pod které bostonská formace spadala dříve.

"Byla to dlouhá cesta, ale jsem nesmírně šťastný a hrdý, že mohu jménem Aerosmith říct, že jsme díky partnerství s UMG dostali 50 let naší hudby pod jednu střechu," řekl spoluzakladatel a kytarista skupiny Joe Perry a dodal: "Tohle vše nám umožní přenést naši hudbu ke všem fanouškům tak, jak jsme doposud nebyli schopni. Je to něco, o čem jsme již dlouho snili. Je to výhra pro Aerosmith, UMG a nakonec i pro naše fanoušky. Není třeba říkat, že jsme velmi nadšení. Je to neuvěřitelný způsob, jak oslavit výročí 50 let na scéně a snad i mnoho následujících let."

Fanoušci se dostanou například k takzvaným "Vindaloo Vaults", což jsou osobní archivy Stevena Tylera, Joea Perryho, Toma Hamiltona, Joeyho Kramera a Brada Whitforda. Každý člen kapely navíc pomůže se správou těchto sbírek. Detaily ohledně jednotlivých počinů by měly být prozrazeny již brzy. Dodejme, že formace se stále připravuje na své pravděpodobně poslední turné a mezi zastávkami nechybí ani Praha, kde by rockeři měli vystoupit 4. července v O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY