Mighty Sounds letos láká na Dropkick Murphys, Royal Republic nebo Anti-Flag

27.06.2022 19:22 - Petra Hubáčková | foto: Jan Zeman

Dvouletá abstinence slibuje na festivalech hojné hudební žně. Výjimkou není ani třídenní Mighty Sounds, jenž se uskuteční od 8. do 10. července v Táboře, respektive ve vybudovaném areálu na letišti Čápův dvůr, vzdáleném asi pět kilometrů od centra města. Na milovníky punku, rocku a hardcoru v nejrozmanitějších podobách a kombinacích se těší víc než osmdesátka kapel, jejich sety doplní další doprovodné aktivity.

Fanoušci si mohou během třech dnů vybírat ze čtyř scén - Mighty Stage, Jameson Stage, Lucky Hazzard Stag a akustické Black Coffee Stage. Kompletní program každé z nich, rozepsaný do jednotlivých dní, najdete na oficiálním webu akce.

Jsou v něm zapracovány i změny, které nastaly kvůli několika zrušeným koncertům: skupiny Dwarves, Rotting Out a Wolfbrigade se rozhodly přesunout své tour na rok 2023, kdy snad již bude situace ve světě klidnější. Being As An Ocean a The Toasters zkrátili svá turné tak, že končí ještě před konáním aktuálního šestnáctého ročníku Mighty Sounds. Ze zdravotních důvodů museli celou svou evropskou šňůru zrušit i Crystal Lake. Poslední změnou (jak pořadatelé doufají) je neúčast Legendary Shack Shakers, jejichž důvod je spíše jak vystřižený z akčního filmu: jednoho jejich člena vyšetřuje FBI. Jako support měl této formaci na všech štacích předskakovat Possessed by Paul James, který tedy bohužel také nepřiletí.

Jako náhradu pořadatelé nově přinášejí Clowns, Maid Of Ace, The Death Set, Scowl, Gutalax, Queens of Everything, Just Wär, The Twisted Rod a řadu dalších skvělých jmen.

Tradičně má na přehlídce místo divadlo v divadelním stanu a rok od roku bohatější je nabídka doprovodného programu: na návštěvníky čeká například turnaj ve fotbale, nohejbal, U-rampa, graffiti a další. Festival se také chová ohleduplně k životnímu prostředí a používáním vratných plastových kelímků a recyklovatelného nádobí z palmových listů zmenšuje svoji ekologickou stopu. Odpovědi na všemožné otázky týkající se organizace najdete v přehledné info sekci, vstupenky pak můžete koupit tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY