Neobvykle obsazené jazzové trio Treetop láká na své album klipem "Flower She Loves The Most"

25.08.2021 10:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Dušan Tománek

Jazzové trio Treetop nachystalo na 10. září svou debutovou eponymní desku. Album vychází na labelu Animal Music a skupina jej ohlašuje jednoduchým videoklipem ke skladbě "Flower She Loves The Most". Vizuál nabízí prostý, ale s hudbou příjemně souznící pohled do studia, do tváří soustředěných muzikantů i jejich drobnou vzájemnou komunikaci.

Treetop tvoří český akordeonista žijící v Berlíně Vojta Drnek, pražský trombonista Richard Šanda a bratislavský kontrabasista Michal Šelep. Jejich eponymní prvotinu tvoří z většiny vlastní repertoár z předchozích tří let, který už představili na několika turné po střední Evropě, a také úpravy skladeb Edvarda Griega a Bély Bartóka, Charlieho Hadena a jedné lidové písně. Ačkoliv lze trio primárně zařadit do jazzu, i díky neobvyklému nástrojovému obsazení muzikanti velmi rádi stylové hranice překračují. Tu směrem k lidové hudbě, jinde k tradiční i soudobé klasice.

Vojta Drnek o albu říká: "Vzniku alba 'Treetop' si nesmírně vážím, už kvůli ztíženým podmínkám v době vzniku, daným pandemickou situací. Především mne ale těší, že se nám podařilo zaznamenat hudbu, na které společně v triu pracujeme již několik let. Zazní písně, které jsou s námi od úplného vzniku kapely, i písně, které vznikly týden před nahráváním. Je to tedy naše hudební výpověď o životě, který nás neustále překvapuje, který je plný změn, sarkasmu, radosti a zklamání, krásy a ošklivosti, lásky v mnoha různých podobách."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY