Optimističtější, ale pořád svůj. Píseň "Farmářům" láká na posmrtné album Davida Stypky s Bandjeez

14.08.2021 16:01 - Josef Martínek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Přestože písničkář David Stypka s námi není už od letošního ledna, posluchači stále ještě neslyšeli třetinu jeho diskografie s kapelou Bandjeez. Třetí - a poslední - album totiž muzikanti nestihli před jeho skonem dokončit. Rozpracované skladby však v posledních měsících dotáhli do konečné podoby spolu s producentem Martinem Ledvinou. "Dýchej" vyjde již 3. září.

První singl "Farmářům" potvrzuje to, co Stypka během příprav novinky říkal - že oproti předešlé "neboj." půjde o spíše optimistickou desku. Uvolněná romantická písnička sice nemá naléhavost "Kříže" nebo "Jericha", znovu však připomíná, jak osobitým a nepodbízivým autorem s citem pro vkusnou chytlavost rodák z Dobré u Frýdku-Místku byl.

"Když ji David donesl na zkoušku ještě v podobě skazky, říkali jsme si: 'No, ty vole, tak to jsou, panečku, osmdesátky, ale vlastně... proč ne?!' Máme moc rádi tu lehkost a bezstarostnost, kterou je tahle píseň protkaná," uvedli na facebooku Bandjeez.

Dodejme, že na nahrávce "Dýchej" se bude svými vokály podílet také Kateřina Marie Tichá, která nyní s kapelou vystupuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY