Skupině POST-IT v novém klipu koluje v žilách "NITROglycerin"

15.08.2021 11:33 - Ondřej Hricko | foto: Dáša Malinová

Brzy to budou dva roky, co pražská partička POST-IT vydala své comebackové EP "Co tě neposílí, to tě zabije". Právě z něj pochází i singl "NITROglycerin", pro který teď pod režijní taktovkou Lukáše Sochora natočila videoklip.

Samotný singl nabízí esenci aktuálního zvuku kapely, v jejímž v popovém těle tepe rockově kytarové srdce. Naštvaně kritický song je tak trochu zahalený do rádiového kabátu.

"Text songu "NITROglycerin" je vlastně reakcí na chování lidí pod rouškou anonymity na sociálních sítích. Inspirací mi byl aktuální stav ve společnosti, kde lidi upřednostňují život na sociálních sítích před životem reálným. Lidé se přestávají stýkat, volat si, komunikovat a debatovat. Už se jen hejtuje, lajkuje, dávají se bany a nevím co ještě," popisuje zpěvák skupiny Czenda Urbánek.

Zajímavostí je, že režisér Sochor před lety začínal svou profesní dráhu objížděním koncertů POST-IT, vyzbrojený starou kamerou. Nyní se jejich cesty znovu spojily a společně natočili jednoduchý, ale vizuálně příjemně komorní snímek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY