Rihanna se stala nejbohatší hudebnicí planety

07.08.2021 11:12 - Kateřina Drgová | foto: Dimitrios Kambouris

Jmění americké zpěvačky Rihanny, vlastním jménem Robyn Fenty, činí v přepočtu bezmála 36,4 miliardy korun. Touto cifrou se umělkyně ujímá postu nejbohatší ženské hudebnice na světě. Cestu za tímto titulem jí, vedle hudby, nejvíce ulehčila kosmetická značka Fenty Beauty.

Tato firma měla od začátku roku 2017 jasný cíl - produkovat širokou škálu výrobků i v hůře dostupných odstínech pro klientky tmavší pleti. Tím rodačka z Barbadosu objevila díru na trhu, která jí vynesla miliony. Značku Fenty Beauty vlastní z padesáti procent, druhá půlka připadá francouzskému konglomerátu LVMH.

Nemalé zisky do Rihanniny kapsy přináší také její podíl ve společnosti Savage X Fenty, která se zabývá distribucí dámského spodního prádla. Zbytek příjmu tvoří pěvecká a herecká kariéra třiatřicetileté miliardářky.

Nemálo celebrit se v minulosti pokoušelo prorazit se svou kosmetickou značkou. Jeden příklad za všechny je třeba Kylie Cosmetics od Kylie Jenner. Tu a všechny ostatní však RiRi, co se příjmů týče, nechala za sebou hned po prvním roce, kdy uvedla na trh své produkty.

Přestože si Američanka díky svému bohatství už může jen pískat, fanouškům moc do zpěvu není. Poslední album "Anti" se na pultech obchodů a na streamovacích službách objevilo v roce 2016 a od té doby je ticho po pěšině.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY