Daevid Allen v Čechách

13.05.2003 11:31 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Daevid Allen
© facebook interpreta
Jméno Daevida Allena není určitě neznámé všem, kteří se někdy zajímali o hudbu skupin z okruhu tzv. Rock In Opposition. Allen je opravdovou světově respektovanou osobností, zakladatelem a vůdčí personou dnes již kultovních Gong. Nyní přijíždí za doprovodu své současné skupiny University Of Errors poprvé do Čech.

University Of Errors přinášejí na svých koncertech široký hudební záběr - od rocku přes vlivy psychedelie až k punku. Tvoří je muzikanti ve věku od 25 do 64 let, kteří svoje generační hudební zkušenosti promítají do zcela unikátního výsledného tvaru. Na koncertech budou ke slyšení skladby ze všech jejich tří vydaných desek, včetně aktuální "Ugly Music For Monica", a dále průřez rozsáhlou Allenovou tvorbou, včetně jeho spolupráce se Soft Machine a především kultovními Planet Gong.

Daevid Allen's University Of Errors u nás zahrají 12. května v klubu La France ve Štítarech u Kolína a 13. května v pražském Švandově divadle (zde je doplní domácí Skrytý půvab byrokracie). Původně plánovaný poslední koncert 14. května v českobudějovickém klubu Velbloud byl na poslední chvíli dramaturgií klubu zrušen. Další podrobnosti hledejte na webu skupiny.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY