Between The Planets představují pilotní singl "Waves Of Consciousness" z nové desky "Parallel World"

28.07.2021 10:19 - Tisková zpráva | foto: archiv kapely

Between The Planets v čele s producentem Martinem Spacoshem představují první singl z nového alba "Parallel World", které vyjde 18. září 2021. Jmenuje se "Waves Of Consciousness" a je zároveň první ze dvou skladeb, na které přispěl svým kytarovým sólem kytarista Sam Vallen z australských Caligula's Horse. O vizuální stránku singlu se postaral Michal Skořepa (Stroy).

Between The Planets - Paralell World
© archiv kapely
Sám Martin Spacosh se kromě hudby postaral i o všechny nástroje kromě bicích (ty nahrál jeho dlouholetý spoluhráč Filip Kittnar) a celé album také zmixoval. Mastering pak provedl věhlasný dánský zvukový inženýr Jacob Hansen (Vola, Katatonia, Evergrey).

"Musím říct, že mě Sam mile překvapil svým přístupem. Spolupráce s ním byla velmi přátelská, prakticky ihned pochopil mou ideu nálady, jakou by mělo dané sólo vyjadřovat, a dodal naprosto skvělé party. To samé se dá říct o Michalu Skořepovi, který se postaral o vizuální stránku singlu. Původně jsem po něm chtěl nějakou koláž, ale Michal nakonec přišel s tímhle skvělým kresleným nápadem. Vzpomínám si, jak jsem mu na jeho žádost posílal videa, jak mrkám během mého cyklovýletu přes Polsko, a nakonec jsem jeho požadavek splnil dle jeho představ až na čtvrtý pokus," dodává Spacosh.

V těchto dnech se Between The Planets také připravují na živá vystoupení, která by měla následovat po vydání alba. Zároveň je již spuštěna předobjednávka nového alba na bandcampovém profilu kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY