Oktava, mikrofony s tradicí ruského inženýrství

25.07.2021 14:35 - Tisková zpráva | foto: Oktava

Mikrofony tvoří nedílnou součást procesu snímání či dokonce záznamu zvuku od konce 19. století a během století 20. se přispěním vědců vyvinuly v technicky dokonalé přístroje. Do styku s nějakým druhem mikrofonu přicházíme na každodenní bázi například používáním mobilních telefonů či osobních počítačů. Pro současně nejrozšířenější způsob komunikace jsou tedy naprosto nepostradatelným technickým prvkem.

V hudební branži mají mikrofony roli ještě významnější, vedle pouhého snímání zdroje zvuku dokážou formovat také jeho charakter. Využívají je nejen zpěváci, ale i ostatní hudebníci pro snímání zvuku akustických nástrojů nebo svých aparátů. Mikrofon tvoří pomyslný vrchol pyramidy snímání a záznamu zvuku. Prim hraje tedy nejen na koncertních pódiích, ale i v nahrávacích studiích.

Výrobě a vývoji mikrofonů se už téměř sto let věnuje ruská ikona v oboru - společnost Oktava. Akciová společnost se sídlem v ruském městě Tula patří mezi přední světové výrobce studiových mikrofonů, telefonních a mikrofonních kapslí nebo sluchátek s mikrofonem. Společnost má dlouhodobé zkušenosti a v Rusku drží vedoucí pozici v oblasti vývoje a výroby akustických zařízení.

Oktava byla založena na počátku rozvoje vysílacích sítí v roce 1927 ve městě jižně od Moskvy, odkud se vypracovala v ikonickou značku známou po celém světě, ale i za jeho hranicemi. Své slavné "Pojďme!" totiž pronesl Jurij Gagarin při startu na oběžnou dráhu Země právě do mikrofonu značky Oktava. Mikrofony rozličných konstrukcí i další produkty s logem Oktava jsou oblíbené mezi hvězdami hudebního průmyslu. Používají je například U2, Sting, Iron Maiden nebo Radiohead. Chcete-li se zařadit mezi šťastné majitele mikrofonů s tak hlubokou tradicí, prohlédněte si jejich nabídku v prodejnách a na e-shopu Kytary.cz.

(Placená inzerce)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY