Depeche Mode připomenou éru desky "Ultra" výpravným singlovým boxem

24.07.2021 12:31 - Dan Hájek | foto: Sony Music

Nový materiál z rukou Depeche Mode je zatím v nedohlednu - Martin Gore na konci ledna vydal velmi povedené ípíčko "The Third Chimpanzee E.P." a brzy vyjde i jeho remixová podoba. Fanoušci skupiny se ale nakonec dočkají aspoň jednoho archivního boxu. Dříve započatá série vinylových singlů k jednotlivým albům z diskografie DM se aktuálně posouvá k hypnoticky temnému opusu "Ultra".

Box "Ultra: The 12" Singles" do obchodů doputuje v pátek 10. září. V bytelné krabici bude hned osmička dvanáctipalcových singlů a velkoformátový plakát, který tuto éru připomene. K "Ultra" se váže i hromada klubových remixů, které tehdy vyšly převážně na CD singlech. Tentokrát však vinyly budou kopírovat také tracklist těchto nosičů, všechen materiál byl přitom prý masterován z původních pásků. Depeche Mode měli vždy čich na uznávané remixéry, ve výčtu tak nechybějí povedené verze z dílny Underworld, Air, CJ Bollanda, Darrena Price nebo Hardfloor. Vše doplní v té době publikovaná béčka "Painkiller" (prodloužená verze původní instrumentálky uzavírající "Ultra") a "Slowblow".

Tracklist tohoto depešáckého kompletu bude vypadat následovně (každý singl vychází na dvojici vinylů): Barrel Of A Gun, Barrel Of A Gun (Underworld Hard Mix), Barrel Of A Gun (3 Phase Mix), Barrel Of A Gun (One Inch Punch Mix (V2)), Barrel Of A Gun (Underworld Soft Mix), Painkiller (Plastikman Mix), Painkiller, Barrel Of A Gun (One Inch Punch Mix), Barrel Of A Gun (United Mix), It's No Good (Hardfloor Mix), It's No Good (Speedy J Mix), It's No Good (Motor Bass Mix), It's No Good (Andrea Parker Mix), It's No Good (Dom T Mix), It's No Good, Slowblow, Slowblow (Darren Price Mix), It's No Good (Bass Bounce Mix), Home (Jedi Knights Remix (Drowning In Time)), Home (Air "Around The Golf" Remix), Home (Meant To Be), Home (Grantby Mix), Home, Home (The Noodles And The Damage Done), Barrel Of A Gun (Live), It's No Good (Live), Useless (The Kruder + Dorfmeister SessionTM), Useless (CJ Bolland Funky Sub Mix), Useless (Air 20 Mix), Useless (Remix), Useless (Escape From Wherever: Parts 1 & 2!), Useless (Cosmic Blues), Useless (CJ Bolland Ultrasonar Mix), Useless (Live).

V těchto dnech Martin Gore zároveň oslavuje své šesté kulatiny, oznámení tohoto sběratelského boxu v tento termín se tudíž logicky nabízelo. Níže si můžete připomenout videoklipy k jednotlivým singlům "Barrel Of A Gun", "It's No Good", "Home" a "Useless".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY