The Killers vydají slibované album už 13. srpna

20.07.2021 14:33 - Ondřej Kocáb | foto: Danny Clinch

The Killers již za necelý měsíc vypustí další studiový materiál. Loňská deska "Imploding The Mirage" sice stále čeká na živé podání, už 13. srpna se ale fanoušci kapely dočkají jejího nástupce. V dubnu ohlášená sedmá řadovka se bude jmenovat "Pressure Machine" a vyjde prostřednictvím EMI Music.

Producentsky se na ní podíleli Shawn Everett a Jonathan Rado, tedy stejná sestava jako u předchozí nahrávky. Skladby vznikaly během covidové pauzy. Textově se v nich frontman Brandon Flowers vrací ke svému dětství v rodném městečku Nephi v Utahu, čítajícím pouhých pět tisíc obyvatel. "Během covidu se všechno zastavilo. Poprvé po strašně dlouhé době jsme všichni čelili takovému tichu. Právě z tohoto ticha začaly vzkvétat všechny písně, které by jinak byly utopené v hluku typickém pro nahrávky The Killers," prozradil k novince čtyřicetiletý zpěvák.

"S Brandonem jsme probírali období, kdy se ještě jako dítě s rodinou přestěhoval do Nephi a připadal si tam zaseklý uprostřed ničeho. A právě minulý rok během pandemie se něco podobného přihodilo nám všem," doplnil bubeník Ronnie Vannucci Jr. "Mnoho vzpomínek na to období je hezkých. Ale mnoho těch spjatých se strachem či velkým smutkem je pro mě stále velmi emotivních, jelikož jsem se tímto zármutkem nikdy nezabýval," dodal k doposud nejosobnějšímu počinu Flowers.

Další zprávou z tábora The Killers je, že se do sestavy naplno vrací kytarista Dave Keuning. Ten si udělal pauzu po desce "Battle Born", jelikož chtěl trávit více času s rodinou. Naposledy s lasvegaskou formací spolupracoval na albu "Wonderful Wonderful", k turné se však již nepřipojil a na minulou studiovku už ani nepřispěl žádným nápadem. Místo toho stihl vydat dvě sólové kolekce. V posledním rozhovoru prozradil, že nyní by se rád zúčastnil i následujícího turné, na něž snad skupina již skutečně vyrazí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY