Kontrakt podepsán: Jethro Tull vydají po dvaceti letech nové album

19.07.2021 18:53 - Jiří V. Matýsek | foto: InsideOut Records

Prog-rockové legendy Jethro Tull podepsaly novou smlouvu s labelem Inside Out Music. Vydání již dokončeného alba, které bude první studiovkou britské kapely po dlouhých dvaceti letech, tak už nestojí nic v cestě. Deska "The Zealot Gene" by měla vyjít počátkem roku 2022.

"Po čtyřiapadesáti letech v hudebním světě je pro mě velkým potěšením, že mohu za Jethro Tull podepsat smlouvu s vydavatelstvím, které mi v mnoha ohledech připomíná label Chrysalis," nechal se slyšet lídr, zpěvák, flétnista a kytarista formace Ian Anderson s odkazem na vydavatelství, na kterém vyšla většina slavných alb skupiny v sedmdesátých letech, například "Aqualung", "Songs From The Wood" nebo "Heavy Horses".

"Jsou to lidé zapálení pro muziku a s vášní pro to nejlepší a to nejkreativnější v rockové hudbě. Těšíme se na dlouhou a plodnou spolupráci a další společně vydané věci," dodal.

Jak Anderson potvrdil v březnovém interview pro časopis Rolling Stone, vzniká album "The Zealot Gene" už od roku 2017. On sám rovněž chystá k vydání objemnou knihu "Silent Singing" se všemi texty Jethro Tull od debutové nahrávky "This Was" až k právě dokončované novince.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY