Swedish House Mafia se v "It Gets Better" vracejí ve fantastické formě

19.07.2021 14:31 - Jaromír Koc | foto: SSA Recording

O návratu Swedish House Mafia se spekulovalo již velmi dlouho. Navenek byli pánové nějakou dobu i rozhádaní, ale když byli v roce 2019 v ranních hodin viděni společně v jednom fastfoodu, začalo se mluvit o tom, že comeback na sebe nenechá dlouho čekat. Sice to trvalo ještě další dva roky, ale konečně jsou Axwell, Sebastian Ingrosso a Steve Angello opět spolu. A slibují velké věci.

"Jakkoliv to zní divně, hodně nám v celém procesu pomohl covid. Bez něj bychom se nedostali tam, kde jsme dnes. Měli jsme čas. Měli jsme čas si odpočinout, zvednout se a začít znovu. Jsme pyšní na to, co jsme udělali. Všechna muzika, kterou jsme vytvořili, je prostě úžasná," uvedl v minulém týdnu Steve v rozhovoru pro The Zane Lowe Show. A jeho slova potvrzují i další dva zbývající členové, kteří přidali i další informace.

Kromě toho, že pánové představili comebackový singl "It Gets Better", první společný song po devíti letech, rozpovídali se i o plánech do budoucna. Trio DJů a producentů podepsalo novou nahrávací smlouvu a již na podzim se fanoušci mohou těšit na desku, která dostala velmi pozitivní název "Paradise Again". Již brzy se navíc dočkáme další singlové ochutnávky. Ponese název "Lifetime" a budou v ní hostovat americký zpěvák Ty Dolla $ign a rapperka 070 Shake.

Co se comebackového počinu týče, je singl "It Gets Better" velmi odlišný od toho, co fanoušci očekávali. V porovnání s tím, co Swedish House Mafia produkovali v minulosti, je píseň o poznání pomalejší. Hutný, dunivý beat doprovází velmi jednoduchý text a podivně oslavná melodie, která dává tak trochu vzpomenout na to, co kdysi dělali The Prodigy. Je třeba dát skladbě ale víc než jeden poslech, za chvíli se vám dostane pod kůži. Dopomůže vám k tomu jistě i povedené temné video, jež režíroval Alexander Wessely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY