- musicserver.cz">

Ed Sheeran: "Natočit deathmetalové album? Nebránil bych se"

15.07.2021 14:46 - Jiří V. Matýsek | foto: imjustsofi

Ve světle aktuálního upírského videoklipu "Bad Habits", kterým Ed Sheeran láká na svou chystanou desku, se na přetřes dostal i jeho vztah k poněkud temnější muzice. Britský zpěvák se na toto téma rozpovídal v aktuálním rozhovoru pro bulvární deník The Sun. Vzpomněl zde na léta, která předcházela jeho písničkářské kariéře.

"Jako děcko jsem hodně poslouchal death metal," nechal se slyšet. "Poslouchal jsem Cradle Of Filth, Slipknot a další tyhle věci," doplnil (nutno poznamenat, že Ed v tom má poněkud zmatek - ani jedna z uvedených kapel nehraje, pokud budeme přesní, death metal - pozn. aut.).

Že by se tedy fanynky a fanoušci v budoucnu dočkali nahrávky v tomto tvrdém žánru? "Neříkám, že bych do toho světa nemohl vstoupit. Jako malý jsem se všechny ty riffy učil na kytaru. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že bych něco takového dělal - ale zároveň neříkám, že bych se tvorbě něčeho takového bránil," uzavřel třicetiletý hudebník.

Reakce z metalového světa na sebe nenechala dlouho čekat. "Uvěřím tomu, až to uvidím. Nakonec by kolega ze Suffolku mohl dojít dobrého konce. 'Dracula's Castle On The Hill', možná?" naznačil na instagramu potenciální úpravu Shreeranova staršího hitu Dani Filth, frontman zmíněných symfonických blackmetalistů Cradle Of Filth.

Mimochodem, kdo by si chtěl poslechnout, jak to jednomu z idolů Eda Sheerana hraje, bude mít příležitost za rok - britská sebranka vystoupí na odloženém 25. ročníku festivalu Brutal Assault.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY