Tenacious D si střihli cover The Beatles na pomoc Lékařům bez hranic

06.07.2021 08:36 - Ondřej Kocáb | foto: tenaciousd.com

Bláznivá dvojka Tenacious D vzdala hold legendárním The Beatles mixem jejich skladeb, které vycházejí jak digitálně, tak na vinylu. Veškerý výtěžek půjde na podporu neziskové organizace Lékaři bez hranic. Rockeři Jack Black a Kyle Gass připomínají skladby "You Never Give Me Your Money" a "The End" z alba "Abbey Road" vydaného v roce 1969.

"Tenacious D vzdávají hold největší kapele na světě. Ne sobě... ale The Beatles!!! V duchu uzdravování světa si užijte dvě naprosté klasiky z 'Abbey Road'," informovalo duo v prohlášení. Inspiraci z originálu získal také obal, odkazující k fotu ze silničního přechodu, na kterém kromě Gasse a Blacka nechybí ani Beelzeboss. Limitované edice sedmipalcového vinylu je možné předobjednat již teď. V současné situaci se však předpokládá vydání až během listopadu.

Jak bývá u Tenacious D zvykem, humor a výstřednosti nemohou chybět. Podobně jako v jejich velkolepém snímku "Pick Of Destiny" jde v prvé řadě o zábavu. Že nepůjde o jen tak obyčejnou předělávku Lennona s McCartneym, dokazuje i doladění několika slok. Samostatnou kapitolou je pak videoklip z režie Taylora Stephense. Dvojice herců/muzikantů představí mnoho převleků, paruk a tanečních kreací. Nechybí ani Blackův oblíbený falzet, jenž zazní z hor, džungle nebo z věže londýnského Big Benu. Celá nahrávka je tak bláznivá, jak jen si od Tenacious D dokážete představit. Nicméně existuje především pro dobrou věc, tak doufejme, že vinyly budou velmi rychle rozebrané.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY