Powerwolf v klipu k "Dancing With The Dead" tančí na bále s nemrtvými

02.07.2021 12:26 - Ondřej Hricko | foto: Napalm Records

"A na cestě do pekla zradila svého Krista," zpívají populární němečtí metalisté Powerwolf ve svém nejnovějším singlu "Dancing With The Dead", a dávají tím tušit, že si na jejich nové studiovce opět užijeme se všelijakými monstry, netvory, kozlíky i obrácenými kříži. V jejich případě nejde o žádný názorový kult, ale čistě o efektní zábavu a image, kterou jejich fanoušci milují.

Čerstvá píseň přichází krátce po překvapivé předělávce jejich vlastního hitu "Demons Are A Girl's Best Friend", v jehož nové verzi si zazpívala Alissy White-Gluz z Arch Enemy. Obě skladby se objeví na očekávané desce "Call Of The Wild", která vyjde již 16. července u Napalm Records (duet s White-Gluz ovšem jen v její limitované edici).

Powerwolf - Call Of The Wild
© facebook interpreta
Píseň "Dancing With The Dead" zdobí tradičně epické aranže, založené na výrazných klávesách a powermetalových kytarách. Nechybí ani hymnický refrén, přesně tak, jak to mají fanoušci téhle party rádi. Powerwolf hity psát umějí, a není divu, že jejich hvězda stále roste. Je nutné jim ale odpustit prakticky nulovou snahu o progresi v rukopisu, protože aktuální singl se od těch dosavadních příliš neliší.

Klip hraje hlavně na efekt a zaujme především kostýmní výpravou. Jinak nenabízí nic neviděného. Zajímavosti je pak přebal alba (vidíte ho vlevo), který má na svědomí mladičká dvaadvacetiletá metalová fanynka ze Slovenska Zsofia Dankova, která s kapelou spolupracuje již delší dobu.

Album "Call Of The Wild" vyjde nejen ve formě CD a na streamovacích službách, ale také na vinylu či v limitované dvoudiskové verzi. Všechny fyzické nosiče a také merch kapely si pak můžete pořídit třeba ve Sparkshopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY