Roosevelt láká dvojsinglem "On My Mind / About U" na letní večírky

25.06.2021 17:43 - Dan Hájek | foto: City Slang

Jeho třetí desky "Polydans" jsme se dočkali ke konci února. Roosevelt od té doby přidal k dobru nejenom její remixovou podobu, ale zapojil se i do projektu streamovací platformy Deezer "InVersions 80s", kde po svém přepracoval hit "(Feels Like) Heaven" skotských Fiction Factory z jejich debutu "Throw the Warped Wheel Out". A nyní vydává dvojsingl "On My Mind / About U".

Marius Lauber (jak zní Rooseveltovo civilní jméno) obě písně popisuje jako pozůstatek z nahrávání "Polydans", ani jedna mu však svou náladou nezapadala do konceptu. Jsou inspirovány francouzskou taneční scénou a tvorbou Stardust, Rogera Sancheze, Benjamina Diamonda nebo Room 5. V základu zůstal zachován jeho rukopis a zvuková estetika, změnilo se jen rytmické podhoubí a důraz na nosné melodické linie. Obě kompozice vyjdou i na limitovaném vinylovém singlu na přelomu měsíců září a října, objednat si jej můžete výhradně na bandcampu.

K "Polydans" se mělo uskutečnit i doprovodné turné, ze známých příčin se však několikrát odložilo. Evropská štace nakonec proběhne až příští rok, v tuto chvíli zatím můžeme v českou zastávku jen doufat. Nově byla ale ohlášena série amerických koncertů a dá se očekávat, že ještě přibude festivalová sezóna roku 2022. "On My Mind" i "About U" by na letních mejdanech díky svému tanečnějšímu pojetí fungovaly na výbornou. Skladby "See You Again", "Colours" a zmíněnou "(Feels Like) Heaven" Roosevelt zahrál živě na holandském minifestivalu 3FM Festival Top 999-week rádia NPO 3FM, záznam je k vidění úplně dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY