Petr Janda v klipu Olympicu "Nemám páru" zkouší roli bezdomovce

24.06.2021 09:57 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Olympic má i v letošním roce pořádně našlápnuto. Loni na podzim vydal nabušenou řadovku "Kaťata", z níž už představil na jeho poměry hodně úspěšný klip "Pálím tvář" (pro srovnání: předchůdce "Jsi moje", který je o dva roky starší, má prakticky poloviční sledovanost), a nyní přichází s dalším videem. Tentokrát došlo na závěrečnou skladbu bouřlivě přijaté nahrávky, píseň "Nemám páru".

Olympic - Kaťata
© Supraphon
"Nový klip je o homelesákovi, který není homelesákem, ale přivydělává si hraním na Václaváku. Hraje tklivou píseň o holce, která ho opustila, a doufá, že mu tam kolemjdoucí vhodí pár peněz. Když vše skončí a publikum se rozejde, přijíždí mercedes se šoférem a veze ho domů," popisuje obsah nového snímku Petr Janda, který měl společně s Jiřím Vrkoslavem na starosti i režii.

Natáčení se zúčastnila spousta známých osobností od fotbalisty Antonína Panenky přes Martina Dejdara, který v klipu hraje kytarové sólo, manželku Petra Jandy Alici až po Leu Šteflíčkovou, která propůjčila své pozadí obalu alba. Nechybí ani herecká dáma, která letos oslavila kulaté jubileum, Jiřina Bohdalová. "Do klipu jsem šla, protože kdykoliv by Petr něco požadoval, tak já mu to vždycky splním. Je to můj kamarád, jsem v rodině, neboť jsem kmotrou Anežky, takže se cítím jako v příbuzenském vztahu," svěřila se.

I tenhle song v bluesovém hávu, který se nese na vlně opravdu dobré desky, potvrzuje, že Olympic s blížící se šedesátkou neuvadá, naopak přitápí pod kotlem. Roky jsou jen číslem, takže letošní sedmdesátiny Milana Brouma, blížící se osmdesátka lídra Petra Jandy nebo abrhámoviny nejnovějšího člena kapely klávesisty Pavla Březiny donutí Olympic maximálně tahle fakta pořádně oslavit a užít si je.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY