Petr Bende se v letním klipu zavrtává "Do peřin"

24.06.2021 15:16 - Milan Menčík | foto: Jiří Zerzáň

Na vlně optimistických a tanečních tónů se nese nový singl a videoklip "Do peřin", který posílá svým fanouškům Petr Bende. Je z něj cítit nahromaděná energie z posledních týdnů a měsíců, kdy i tento jinak hodně aktivní muzikant, zpěvák a skladatel musel nuceně zvolnit. Nový song složil a kompletně nahrál sám, pouze text protentokrát svěřil do rukou mladému písničkáři René Matláškovi. Už dopředu můžeme prozradit, že právě on bude hostem Petrova tradičního vánočního turné, pokud se samozřejmě uskuteční.

Režii klipu, kterým se netáhne žádná dějová linka a který je pouze plný záběrů na roztančené hudebníky a lidi shromážděné kolem nich, se stal znovu Mejla Basel, který s rockerem spolupracoval například u předchozího videa "Do nových roků".

"Byl to s kapelou náš šťastný den. Máme energickou písničku, kterou chceme všechny rozhýbat. A převládala radost také z toho, že se fanoušci ze všech koutů republiky sjeli na naše natáčení, na náš ostrov a měli možnost slyšet náš nový singl jako první, být u toho, ale také jsme jim mohli opravdu po dlouhé době živě zahrát," svěřuje se Bende.

Snímek se natáčel na nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí a vedle taneční skupiny D-Company pod vedením Denisy Varga Vašíčkové si v něm zahrálo i několik desítek skalních příznivců, kteří pak za odměnu dostali soukromý koncert. "Myslím, že tu energii se jak do písně, tak do klipu podařilo dostat, a věřím, že bude rezonovat v každém, kdo si skladbu poslechne, podívá se na videoklip nebo dorazí na naše koncerty s kapelou," dodává závěrem zpěvák.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY