J.A.R. v Ledárnách Braník vsadili na jistotu a esenci muziky s humorem

23.06.2021 17:05 - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

J.A.R. byli po skupině Chinaski druhými účinkujícími, kteří obsadili nový koncertní prostor Ledáren Braník. Zabydleli se zde rovnou na tři dny. Svým fanouškům tak chtějí vynahradit tradiční jarní sérii koncertů, kterou každoročně pořádají v Lucerna Music Baru.

Live: J.A.R.

místo: Ledárny Braník, Praha
datum: 22. června 2021
setlist: Ještě se připlazíš, Pap Muziek, Metamegamastítko, Hlídá nás satelit, Superpéro, Zhublas, O lidech řekla Míša, Je to nejistý, Jsem pohodlný, Žárlíme na Romana, Potomek Prahy, Stability, Když ti před Moskvou dojde pervitin, Maksimig, Už mizí pryč je … Hanka, Bulháři, Ťotiťo, Hnědojed, Ještě se připlazíš.

Fotografie mobilem jsou pouze ilustrační, omluvte proto prosím jejich kvalitu, na koncertě jsme neměli profesionálního fotografa.

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Jak uvádí titulek, formace kolem Romana Holého vsadila během úterního koncertu na jistotu a prověřené hity. Od vydání poslední desky "Eskalace dobra" uplynuly už čtyři roky. Než vyjde případný nový materiál, musíme brát, co je. Playlist tak byl sakumprdum stejný jako v loňském roce. Tehdy, mimochodem ve stejném týdnu, odehráli J.A.R. taktéž troják. Stačilo CTRL C + CTRL V. Nepřišli tedy s ničím novým, ale i tak to bylo super. Publikum i sami muzikanti byli lační po živém hraní. A tak se svým způsobem budu opakovat i já.

Letošní letní scéna LMB je oproti Výstavišti skromnější, pódium není tak vysoko, návštěvníci tak mohou mít pocit, že jsou si s interprety blíž. Bez testu či čestného prohlášení vás tam ovšem nepustí!

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Koncert odstartoval úderem osmé večerní a během dvou hodin jsme slyšeli dvacítku hitů. Otvírákem byl song "Ještě se připlazíš", který zazněl i v závěru při druhém vytleskaném přídavku. Nechyběla muzikantská sóla (například saxofonové při "Jsem pohodlný"), popichování mezi členy ústřední zpívající trojky Ota Klempíř - Michael Viktořík - Dan Bárta.

Nebyli jsme ochuzeni ani o aktuální rejpnutí: před "Pap Muziek" vybídl Michael V. návštěvníky, aby do rytmu tleskali jen ti očkovaní. Před "Hlídá nás satelit" pak sarkasticky upozornil, že nám při vakcinaci všem dali do těla čipy, aby nás mohli sledovat, a my si museli pořizovat appky, jinak bychom nebyli schopni dalšího fungování. Jinak se to obešlo bez průpovídek. V jednu chvíli Michael přivedl na pódium asi tříletou holčičku, která se, dle jeho slov, pohupovala do rytmu jak Olga Šípková. Poté ji odvedl do bezpečí backstage.

J.A.R., Ledárny Braník, Praha, 22.6.2021
© Hana Bukáčková
Nebyli jsme ochuzeni ani o taneční kreace, Bártovo svíjení, Viktoříkovy skotačivé diskohrátky. Oba pánové odhodili svůj stud (stejně jako na jiných koncertech) - Bárta lehce poodhrnoval tričko, druhý jmenovaný ho i na jednu chvíli svlékl, aby ukázal své vypracované tělo. Následně, než se rozezněly tóny písně "Žárlíme na Romana", vybídl přítomné, aby se tanečně odvázali, a zbavili se nadbytečných kil. Při "Zhublas" jsme se měli ksichtit.

J.A.R. opět předvedli, že patří k tomu nejlepšímu na naší scéně. Že si umějí s nadhledem udělat srandu sami ze sebe a přitom být hudebně geniálním, svádivým elementem pro duši i uši.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY