Festival Josefstadt ohlašuje další vystupující. Přijedou Marduk i kapela bývalého zpěváka Voivod

18.06.2021 13:22 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Náhradní malý Brutal Assault, pro letošek nazvaný Josefstadt, se blíží, a organizátoři poodhalují další jména i detaily týkající se organizace akce. Oproti loňské koronavirové verzi s názvem Joseoff se letošní přehlídka rozroste na padesátku skupin. Po první dávce účinkujících, která přinesla mimo jiné Destruction, Igorrr nebo domácí Debustrol, pořadatelé nyní představili další vystupující.

Asi největším nově oznámeným headlinerem jsou švédští blackmetalisté Marduk, jedno z největších jmen severské žánrové větve. Na podobnou strunu zahraje i polská Gruzja, která černý kov míchá s experimentálnějším přístupem. Potkali se v ní členové takových spolků jako Odraza, Furia či Thaw. Formaci X-Force by rozhodně neměli vynechat příznivci Voivod. V jejich řadách totiž působí jejich bývalý zpěvák Eric Forrest s společně si nachystali speciální set postavený na deskách "Phobos" a "Negatron". Moderní tvrdé směry zastoupí Within Destruction nebo Distant. Do soupisky přibylo také jedno domácí jméno, progresivní deathmetalisté Mindwork. Line-up by tak měl být ve své polovině.

Oproti loňskému ročníku přibude druhé pódium, které vyroste v intimním prostředí takzvaného Octagonu. V blízké době by měl odstartovat předprodej hotelů a parkovišť, klasickým způsobem ubytování zůstávají kempy. Festival se uskuteční ve dnech 12. až 14. srpna na obvyklém místě v tereziánské pevnosti Josefov u Jaroměře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY