Coldplay představují "Higher Power" ve dvou dalších verzích

18.06.2021 10:14 - Jaromír Koc | foto: Dave Meyers

Britští Coldplay nás s aktuálním singlem "Higher Power" masírují ze všech stran. Nejen že před pár dny k písni představili již druhý vizuál a zároveň první plnohodnotný klip, ale naživo song zahráli v uplynulých týdnech například i na Brit Awards, Glastonbury či během živého přenosu jednoho z dílů American Idol. Naposledy skladbu naživo odehráli v úspěšné talk show Jimmyho Fallona, kde zazněla v akustické verzi.

A právě tu Coldplay před pár dny vydali i digitálně. Píseň, která fanoušky této kapely rozděluje na dva tábory (jedni jsou nadšeni, druzí ji považují za průměrnou vatu), dostává v akustickém hávu úplně nový rozměr. Originál zaujme zejména skvělou produkcí Maxe Martina a tanečně chytlavým refrénem. V případě unplugged varianty vylézají na povrch opravdový hudební um a skvělá sehranost členů skupiny. Do popředí se dostávají i ženské vokály, které v původní verzi trošku zanikají. Bude to znít možná divně, ale výsledek je tak o píď lepší než originál.

A to se překvapivě dá říct i o další podobě songu, o kterou se postaral legendární DJ Tiësto. On sám je fanouškem Coldplay již od jejich debutové desky, a když se mu ozval Chris Martin s prosbou o remix, okamžitě souhlasil. Ve své úpravě ponechal původní hudební motiv, opepřil ho tunou elektrozvuků a hutným klubovým beatem, který se pohybuje někde na hranici electra a trancu. Přestože Tiëstova tvorba není v poslední době zrovna moc nápaditá a často kopíruje sebe sama, v případě "Higher Power" tento holandský mág odvedl velmi slušnou práci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY