Tortharry slaví třicet let desátou řadovkou "Altairs Of Ignorance"

18.06.2021 18:45 - Jiří V. Matýsek | foto: MetalGate

Tuzemští deathmetaloví harcovníci Tortharry letos slaví třicet let na scéně. A to je ideální příležitost k natočení nové desky. V těchto dnech tak vychází jubilejní desátá řadovka "Altairs Of Ignorance". Slibuje moderní zvuk, ryzí death metal i maximální nasazení. Devět skladeb respektuje kořeny žánru, má typický rukopis skupiny, zároveň ji ale posouvá dál a do její muziky přidává nové odstíny a barvy.

"Vnímám to tak, že se nám opravdu povedlo natočit něco trochu jiného než doposud. Pro mě osobně je to, společně s naším debutem 'When The Memories Are Free', nejlepší počin Tortharry za celých 30 let. Doufám, že čas ukáže, že se nemýlím," říká basák Martin Lemy Vacek.

O produkci se postaral Dan Friml (mimo jiné Mean Messiah) ve svém studiu The Barn, který již s kapelou spolupracoval na jejím předchozím počinu "Sinister Species". "Spolupráce probíhala, stejně jako v případě alba minulého, na velmi vysoké profesionální úrovni. S kluky si rozumíme i lidsky, takže všechno postupovalo naprosto hladce," popisuje a dodává: "Dali mi zcela volnou ruku stran produkce, tudíž album zní trochu jinak než předchůdce. Je zvukově posunuté víc k současnosti a s výsledkem jsem opravdu hodně spokojen. Postprodukce proběhla komplet v mé režii, takže z mé dílny je i intro a outro, a dokonce také pořadí skladeb na albu."

O vydání se postaral pražský label MetalGate. Nahrávka vyšla jak fyzicky na CD, tak na streamovacích službách. V plánu je rovněž vinylová edice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY