Britská kapela skladbu miluje - musicserver.cz">

Lorde: "Při psaní singlu 'Solar Power' mě inspirovali Primal Scream." Britská kapela skladbu miluje

14.06.2021 09:51 - David Věžník | foto: Universal Music

Minulé pondělí naznačila a v pátek dokonala - Lorde po čtyřech letech představila svým fanouškům a fanynkám novou hudbu.

Singl se jmenuje "Solar Power" a do světa jej v den vydání doprovodilo prosluněné video, pod jehož režií jsou podepsaní Joel Kefali a Ella Yelich-O’Connor (tedy samotná zpěvačka). Na výsledek se můžete podívat níže.

Následně se Lorde stavila na rozhovor k Zaneu Lowovi do pořadu New Music Daily na Apple Music 1. Zde mimo jiné prozradila, co ji při psaní songu inspirovalo. A byli to překvapivě Primal Scream.

"Nikdy předtím jsem je neslyšela, i když mi spousta lidí říkala, ať si je poslechnu. Písničku jsem složila u piana, načež jsme zjistili, že dost připomíná 'Loaded'," řekla hudebnice a dodala: "Je to bláznivé, ale oni prostě byli spirituálními předky mojí skladby."

A co na to skotské ikony psychedelického rocku? "Milujeme nový singl od Lorde!" napsali na svůj twitter a přidali srdíčko. Spekulace o podobnosti obou kusů přitom prý hned v začátku utnul zpěvák skupiny Bobby Gillespie. "Řekl: 'Hele, to se stává, prostě se ti podařilo zachytit ten samý vibe, který jsme zachytili před lety,' " svěřila se Lorde.

Pro srovnání si můžete acidhousovou hymnu devadesátých let připomenout úplně dole. Zajímavostí spojenou se "Solar Power" jsou pak hlasy zpěvaččiných kamarádek Phoebe Bridgers a Clairo, které v její čerstvé písni znějí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY