Michal Prokop stanul s albem "Mohlo by to bejt nebe..." v čele české hitparády, Pokáč odstartoval jako třetí

09.06.2021 20:20 - Josef Martínek | foto: Ivan Prokop

Vedení v rádiovém žebříčku obhájil německý producent ATB s pomocí svého krajana Topica a švédského zpěváka A7S. Albová hitparáda má naopak nového vítěze. Po minulém triumfu mladičké Olivie Rodrigo se tentokrát raduje matador českého rocku Michal Prokop se svými Framus Five a deskou "Mohlo by to bejt nebe..."
ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
© Universal Music
RÁDIA - V posledních týdnech se pořadí na prvních místech trochu přelévalo. Nyní se zdá, že singl "Your Love (9 PM)" od trojlístku ATB, Topic a A7S se výrazně hlásí do boje o pomyslný titul hit léta 2021. Taneční píseň, která se díky nové verzi po více než dvaadvaceti letech od původního vydání znovu ocitla na předních místech evropských žebříčků, vítězí celkově potřetí.

Ke změně nedošlo ani na dvojce. Zůstali tam Imagine Dragons, jejichž song "Follow You" už také stanul na vrcholu. Třetím místem vyrovnávají svůj dosud nejlepší výsledek O5 a Radeček se skladbou "Bra3".

Čtyřku si uchoval JC Stewart zásluhou "I Need You To Hate Me". Poprvé do top pětky pronikli Joel Corry, Raye a David Guetta s písničkou "Bed", která už zabodovala v řadě evropských zemí - v Británii dokonce obsadila bronzový stupínek. Pokud vám jméno zpěvačky Raye nic neříká, vězte, že se jedná o teprve třiadvacetiletou britsko-švýcarskou interpretku, která loni vydala devítipísňové minialbum "Euphoric Sad Songs".

Do první desítky společně premiérově vstoupily Lenka Filipová a její dcera Lenny. Jejich duet "Samotní nejsme nic" se stal populárním i díky televiznímu seriálu "Kukačky", jehož byl ústřední melodií. V éteru si nyní polepšil na desátou příčku.

Výčet novinek je tentokrát poměrně chudý. Z osmdesátého místa se Mig 21 těší, až budou fanoušci na koncertech zase stát "Těsněvedlesebe". Na devadesáté čtvrté pozici najdeme další z mnoha spoluprací australské divy Sii a Davida Guetty, ta aktuální má název "Floating Through Space".

Top 10 ČR - rádia:
  1. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
  2. Imagine Dragons - Follow You
  3. O5 a Radeček - Bra3
  4. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  5. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  6. Mirai - I přes to všechno
  7. Nathan Evans & 220 Kid & Billen Ted - Wellerman
  8. The Weeknd - Save Your Tears
  9. Jason Derulo feat. Adam Levine. Lifestyle
  10. Lenka Filipová feat. Lenny - Samotní nejsme nic


Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe…
© Michal Prokop
ALBA - Dlouhých devět let trvalo, než dal Michal Prokop se svou kapelou Framus Five dohromady nové studiové album "Mohlo by to bejt nebe..." Nahrávka obsahující dvanáct originálních písní a jednu coververzi od Ježka, Voskovce a Wericha zatím sklízí velice kladné ohlasy hudební kritiky, což dokládá i skutečnost, že jsme jí na musicserveru udělili titul Album týdne. O zájmu posluchačů zase svědčí první místo české hitparády. Dodejme, že legenda tuzemského rocku letos oslaví už své 75. narozeniny.

Na dvojku po minulém prvenství ustoupila Olivia Rodrigo s debutem "Sour". Za sebou nechala i písničkáře Pokáče, jehož humorné skladby se v Česku staly již zcela masovou záležitostí. Jeho třetí řadovka "Antarktida" vyrovnává bronzovým umístěním výsledek předloňského počinu "Úplně levej". Zatím největší trvanlivosti se ovšem dosud těší prvotina "Vlasy" z roku 2017, která se v pořadí vyskytuje už 122 kol a nyní jí patří sedmdesáté páté místo.

Úspěch extravagantních italských rockerů Måneskin, kteří vyhráli letošní ročník Eurovize, minule překvapil i některé z diskutujících čtenářů. Deska "Teatro d'Ira - Vol. I" si z devítky dokonce polepšila na čtyřku.

Trochu do pozadí tentokrát překvapivě ustoupil rap. V poslední době rozhodně není obvyklé, abychom v první pětici našli jen jednoho zástupce tohoto žánru. Nyní se tak stalo. Viktor Sheen se s titulem "Barvy" propadl právě na pětku a až za ním - na čísle šest - startuje jihlavské trio 58G s "58 tape, vol. 2".

Na dvacátém místě začíná Moby s "Reprise", sedmatřicítku si vysloužila kompilace "Léto s tebou - Největší české letní hity" obsahující klasiky od Karla Gotta, Lucie Bílé, Hany Zagorové, Jiřího Schelingera a dalších hvězd tuzemské scény. Do první padesátky (na 48. pozici) se vmáčkli ještě Nerez, kteří natočili další album se slovenskou zpěvačkou Luciou Šoralovou pod názvem "Cela".

Všimnout si můžeme také toho, jak žebříček ovlivnily nedávné Ceny Anděl. Třikrát oceněná Lenka Dusilová se s deskou "Řeka" do pořadí vrátila devětadvacátým místem. Zpět do top stovky se probojovala také skupina roku Tata Bojs - "Jedna nula" najdeme na třiapadesáté příčce.

Top 10 - alba:
  1. N Michal Prokop & Framus Five - Mohlo by to bejt nebe...
  2. Olivia Rodrigo - Sour
  3. N Pokáč - Antarktida
  4. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. N 58G - 58 tape, vol. 2
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Ektor - Original
  9. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  10. The Weeknd - After Hours

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 22. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY