Till Lindemann si v "Ich hasse Kinder" vyřizuje účty z dětství

06.06.2021 09:01 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Kapela Rammstein se v příštím roce sice opět vydá na velké světové turné, během kterého hned dvakrát zahraje i v Praze, letošní rok ale její frontman věnuje hlavně svému sólovému projektu. Již koncem minulého roku stihl vydat dost netradiční singl "Alle Tage ist kein Sonntag", letos v dubnu překvapil další písní, kterou nazpíval v ruštině. A první červnový den přišel s dalším překvapením.

To, že Lindemann umí šokovat, se ví již velmi dlouho. A proto právě v den, kdy slaví všechny děti svůj svátek, představil novinku "Ich hasse Kinder", tedy "Nenávidím děti". Pokud jste slabší povahy, určitě to nebude nic pro vás. V klipu k písni, která po zvukové stránce dává vzpomenout na Tillovu domovskou kapelu, se nešetří krví, násilím, řezáním kusů těla nebo výbuchy a sám interpret je zde za velkého padoucha, který si vyřizuje účty s těmi, kteří ho v dětství šikanovali.

O režii videa, které se opět natáčelo převážně v Moskvě, se postaral Serghey Grey, a protože nešlo zrovna o levné dílko, máme tu i decentní product placement, který to celé nejspíš zaplatil. Dodejme, že pokud patříte mezi milovníky fyzických nosičů, singl "Ich hasse Kinder" vychází 9. července v limitovaném nákladu na CD a v ještě limitovanějším nákladu na 7'' červeném vinylu. Nejrůznější balíčky můžete předobjednávat například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY