Kateřina Marie Tichá se připojí ke kapele Bandjeez zesnulého Davida Stypky

31.05.2021 16:02 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

Krátce po úspěchu na Cenách Anděl přišla písničkářka Kateřina Marie Tichá se zásadní novinou. Na svém facebooku fanouškům oznámila, že bude od nynějška vystupovat s doprovodnou kapelou Bandjeez. Ta byla pevně spjata s Davidem Stypkou, který zemřel letos v lednu.

Tichá, kterou Česká hudební akademie zásluhou loňské debutové desky "Sami" označila za objev roku, se netajila blízkým přátelstvím s frýdecko-místeckým muzikantem. Na zmíněné prvotině s ním má i duet "Divoká". Při předávání okřídlených sošek byla zpěvačka součástí speciálního vystoupení, kterým spolu s Ewou Farnou a Miraiem Navrátilem za doprovodu Bandjeez složili Stypkovi poctu. Navíc se podílela na umělcově posmrtném albu "Dýchej", které vyjde na podzim.

"Rozhodli jsme se s Bandjeez, že naši spolupráci nechceme ukončit s deskou 'Dýchej'. Že je nám spolu dobře nejen lidsky, ale že mezi námi vzniká taková hudební alchymie, která nás baví a dává nám smysl. Takže spolu budeme hrát!" shrnula interpretka.

Informaci potvrdili na sociální síti také členové Bandjeez. "Hrát s někým je vlastně ošemetná věc. Musí se potkat spousta faktorů, od 'správného' zacházení s nástrojem či hlasem až po to, aby člověk nebyl zkrátka vůl. A ono se to potkalo správně a my máme radost říct vám, že bandjeezáckou energii propojíme s tou Kátinou, zabalíme a rozdáme ji vám, do hledišť všech koutů naší restartované kulturní scény jako Kateřina Marie Tichá & Bandjeez," uvedli.

Fanoušci je společně uvidí mimo jiné na letních koncertech skupiny Kryštof.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY