Destrukce současnosti optikou brutalismu, to je klip "Come Get Some" od FVLCRVM

25.05.2021 08:01 - Dan Hájek | foto: Lousy Auber

Pišta Kráľovič pokračuje ve své tvůrčí vizi. Po loňském épéčku "attentioncore", na které navázal i jeho remixový obraz, se coby FVLCRVM vrací zpět s novým singlem "Come Get Some". Na něm opět míchá devadesátkovou estetiku, beaty a rap, v němž se střídá hned trojice hlavních aktérů.

Pištu doplňují rakouská rapperka a zpěvačka KeKe a Ivan Dorn. Ten má na kontě mnoho projektů (i mimohudebních) a třeba na Ukrajině si ho pamatují coby porotce soutěží X Factor a The Voice. V "Come Get Some" je ke slyšení pět jazyků, díky nimž se podařilo docela zdařile popsat všechny pocity ze současných sociálních sítí. "Chtěli jsme z našich perspektiv popsat naše vnímání sociálních médií za poslední dobu. Některé fráze v angličtině nebyly úplně výstižné, tak jsme se každý rozhodli použít pár slovních spojení v našich rodných jazycích. U mě jsou to vlastně první slova ve slovenštině, která jsem do tracku dal," upřesňuje sám Kráľovič.

Doprovodné video vznikalo taktéž na třech místech: hlavními lokacemi se staly betonové brutalistní budovy (modernistická budova Technické Univerzity od Vladimíra Dedečka ve Zvoleně, futuristický kostel Nejsvětější Trojice (Wotrubakirche) ve Vídni a komplex Národní Polytechnické Univerzity v Kyjevě), které svým pojetím bortí zaběhlé invence a jsou protipólem k tématu songu. Mezi rekvizitami pak můžete zahlédnout i walkman s oranžovými sluchátky, za zmínku stojí rovněž typické taneční retro kreace (taky vám přijde, že si Ivan drobet utahuje z East 17?), celé to ale má spád a ctí to onu uhrančivou optiku brutalismu.

"Come Get Some" je, jak už je u FVLCRVM zvykem, nakažlivá záležitost a klip ji jen popohání. Snad se brzy dočkáme i velké desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY