Saca v klipu k podmanivé "Only Physically" vyprávějí příběh malíře a jeho nejlepšího obrazu

28.05.2021 17:11 - Hana Bukáčková | foto: Saca

Rádi objevujete nová jména? Pak by vás mohla zaujmout ostravská rocková kapela Saca. Vznikla v roce 2014 a o tři roky později vydala svůj debut. Přesto si dovolím říci, že o ní slyšel málokdo, což je poměrně škoda. Změnit to nyní chtějí skladbou "Only Physically".

Song, s nímž se skupina vrací k angličtině, je o tělesném projevu lásky a o všem, co k ní patří. Skladbu vedenou říznějším kytarovým riffem, melodickými harmoniemi a vyšperkovanou charismatickým chraplákem můžete mimochodem slyšet také v první české audiohře "Důkaz 111", interaktivní detektivce založené pouze na zvuku.

Text písně přenesl do vizuální příběhové roviny zlínský režisér Petr Juračka. Natáčelo se v Galerii Sladovna v Radeníně patřící památkáři a restaurátorovi Ivanu Uhlířovi. Hlavní roli ztvárnil zpěvák Matěj Vašíček. Klip je o malíři, který během svojí tvorby namaloval spoustu rozdílných obrazů, skutečnou hodnotu pro něj ale má jenom jeden. Stejně jako je tomu v životě s opravdovou láskou.

"Bylo super vidět, že Matěj do své role dal kus sebe a nenechal to pouze na nás. Byl to právě on, kdo povýšil původní představu hlavní postavy - děvkaře - na úroveň člověka, umělce, ztraceného ve svém nitru, ve svých pocitech," zhodnotil Juračka. Výsledkem je velmi povedené artové dílo. Saca přinášejí svěží a nadějný rukopis a jistě o nich ještě uslyšíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY