Sendwitch volají s Pekařem "Mayday" a vzpomínají na dobu, kdy byl svět normální

14.05.2021 09:59 - Hana Bukáčková | foto: Martin Kolembář

Kombinace Sendwitch a Pekaře mě pobavila - už svým názvem jde o ideální spojení. A co teprve po hudební a pěvecké stránce!

I v tomto případě za toto spojení můžou covid-19, karantény a následný tvůrčí přetlak. "Co jsme měli dřív, dnes dostáváme darem," zní v refrénu společné písně "Mayday". Tato slova vystihují význam celé skladby nejlépe. Zrcadlí současné období a obrovský dopad pandemie na lidskou psychiku.

"Byl jsem sám zavřený v prázdném bytě, vytrácela se mi chuť do života. Nikam jsem nemohl chodit a jen jsem vzpomínal, jaké to vlastně bylo, když byl svět ještě v pořádku," vysvětluje svoje pocity zpěvák a autor textu Daniel Černý. "Tahle spolupráce mi dost psychicky pomohla, je to super věnovat se zase muzice a soustředit se na ni. Všichni už vidíme a přejeme si veselejší výhled, který snad brzy nastane," dodává.

Na textu vedle něj pracoval také právě Pekař. Hudbu složil Černý s Martinem Hollandrem. O videoklip se postaral režisér Martin Kolembář. Pekař si ve snímku zahrál psychologa, kterému se zpěvák kapely svěřuje s pocity a náladami, se kterými v dnešní nelehké době bojuje - a se kterými se ztotožníme snad všichni, kdo prahneme po tom starém dobrém životě/světě.

"Mayday" je příjemná popová záležitost, která neurazí. Hlasově se oba zpěváci dobře doplňují, v textu je navíc jasné přímočaré sdělení. Spolupráce zafungovala natolik, že Sendwitch a Pekař vyrazí na společnou "U vody tour 2021".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY