José González ve "Visions" poodhaluje pravdu o stavu naší planety

05.05.2021 14:46 - Dan Hájek | foto: City Slang

Čtvrté řadovky Josého Gonzáleze "Local Valley" se dočkáme v půlce září. Zatím na ni lákají dvě písničky - "El Invento" a "Visions". K té druhé je nyní k dispozici doprovodné video.

Klip režíroval opět Mikel Cee Karlsson a prvotní záběry odkazují ke komornímu vizuálu k předcházejícímu singlu "El Invento" - vidíme Josého zahleděného vzhůru na terase jeho domu. Základem nového videa jsou však satelitní snímky různých míst Země, které ukazují, jak se svět v průběhu posledních let dramaticky změnil. Nechybí tak například pohled na vysychající jezero, na rozšiřující se pouště nebo na dynamicky rostoucí zástavbu. Kontrastním zpestřením je pak krátký prostřih do kosmu na objevy na naší oběžné dráze. "Visions" tak rezonují s poselstvím v textu a ukazují následky (bezohledného) lidského chování k naší planetě.

Album "Local Valley" doputuje do obchodů v pátek 17. září a José González k němu chystá i speciální live stream, během nějž v premiéře přehraje většinu čerstvého materiálu. Odehraje ho 12. září. Už na 10. června ale chystá další přenos - nese podtitul "Up & Close" a podrobnosti dohledáte třeba na jeho oficiálních stránkách. Kromě toho již oznámil i termíny nadcházejícího turné, v Americe půjde o společnou šňůru s Rufusem Wainwrightem. Pokud situace povolí, nejblíže k nám bude 9. listopadu v berlínském prostoru Astra.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY