BlueFest se přesouvá do online prostoru. Vystoupí Larkin Poe, Southern Avenue i domácí žánrová špička

05.05.2021 12:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Lucie Levá

Každoročně touto dobou se koná série koncertů Prague International Bluenights. Letos protipandemická opatření velké koncerty zahraničních hvězd (v minulosti v rámci této akce vystoupil například Buddy Guy) neumožní, o jarní dávku blues ale fanoušci nepřijdou. Pod názvem BlueFest Online se událost přesouvá do internetového prostoru a nabídne spojení domácích legend a několik vzácných zahraničních hostů. Vše vypukne už ve čtvrtek 6. května od 19.00, vystoupení můžete sledovat v přímém přenosu na sociálních sítích nebo na YouTube kanálu Kytary.cz.

"BlueFest Online má jako hlavní cíl podpořit českou hudební scénu a zároveň potěšit fanoušky kvalitní hudby v této nelehké době. Za sekundární cíle pak považujeme podporu dalších kulturních profesí, které se na festivalu budou podílet, jakož i podporu zahraničních jmen. Cílem je samozřejmě také kulturně obohatit vyprahlou hudební scénu, potěšit nejen bluesové diváky a představit blues širší veřejnosti," uvedl produkční akce Petr Pošvic.

Čtvrteční program je bohatý. Ze zahraničí se připojí sesterská dvojice Larkin Poe, kytarista Walter Trout nebo bluesové naděje Southern Avenue. Z domácích interpretů bude jistě jedním z vrcholů večera premiéra formance obnovené legendy Flamengo pod názvem Flamengo Reunion Session, k níž se připojí zpěvák Karel Kahovec. Dále vystoupí slovenský jazzový a bluesový bard Peter Lipa, zazpívají Dan Bárta nebo Tonya Graves. Představí se rovněž The Atavists, Vítkovo kvarteto, minus123minut nebo Ivan Hlas Trio - a tento výčet rozhodně není kompletní. V plánu je skutečně nabitý a výživný večer, provázet jím bude moderátor Petr Korál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY