V klipu "Rumi" se Serj Tankian vyznává z lásky ke svému synovi

02.05.2021 13:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Alchemy Recordings

Frontman System Of A Down Serj Tankian vydal v březnu pětiskladbové EP "Elasticity". Najdeme na něm materiál, který byl původně zamýšlen pro muzikantovu domovskou kapelu - a skutečně by se ve spolupráci se zbývajícími členy formace neztratil. Tankian nyní dal obrazovou podobu dalšímu songu z nahrávky.

"Rumi" je velice osobní písní. Zpěvák se v ní vyznává z lásky ke svému synovi Rumimu. Skladba je vyjádřením obdivu k lásce, která jej k synovi váže, ale i jakousi sérií rad do života a přáním - modlitbou, aby byla pouť jeho potomka dlouhá, spokojená a naplněná: "Dear son, I pray that your days are long / And your path matches your song / Your smile is worth every sacrifice in this life". Varuje ho také, aby se vyhnul "Bohu i zločinům" a stal se "mužem, kterým chce být".

Jednoduché černobílé video střídá - v rytmu pomalých klavírních slok a ostře kytarových refrénů - záběry na zpívajícího Tankiana u klavíru se symbolickým zobrazením putování mladého člověka vstříc životu, na němž se setkává s celou řadou protichůdných vlivů (zde vyjádřených jako mamon a náboženství), s nimiž je nutné bojovat pomocí vnitřní moudrosti a spravedlnosti vůči "trpícímu světu".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY